Assembly dilini öğrenmeye çalışıyorum herhangi bir programı x64 veya x32 debugger inde başlattığımızda assembly koduna ulaşıyoruz peki bu lisans yada şifre ekranını nasıl bypass edebiliriz mesela bir program var x32 debugger ile assembly koduna erişebiliyoruz lakin bu kodda doğrulama beklediği alanı nasıl bulup ona müdahale edebiliyoruz yada nasıl bypass ediyoruz şimdiden yardım edene teşekkürler
Crack yazılımları ile ilgili yardım
Bir kaç yöntem var.
Program çalıştırıldığında, belirli koşullara bağlı örneğin, bir if/else yapısı olarak doğrulama başarılı ya da başarısız olabilir. doğrulama işleminin yapıldığı yerleri belirlemene yardımcı .
Breakpoint kullanarak memory de ne var ne yok ona bakabilirsin.
Bir de crsckme uygulamalari var o lar ile
Akmenhan söz konusu programın assembly koduna ulaştığımızda (bunun için x64dbg , ghidra, ida gibi araçlar kullanabilirsin) programın main isimli fonksiyonunu bulmalıyız.
Genelde basit lisans kontrol programlarında şifre denetimi mainde yapılır. Kodu incelerken genellikle CBZ veya CBNZ gibi "kontrol" Kodları karşımıza çıkacaktır (binary ninja veya ida pro gibi araçlarda grafik arayüzü sayesinde çok daha kolay bulabilirsin) bu kodlar birbirinin zıttıdır ve temel mantığı bizden aldığı veriyi =zero veya =notzero şeklinde kıyaslayarak şifrenin doğru veya yanlış algılanmasını sağlar. Mesela şifrenin 123 olduğu ve CBZ kontrolcüsün kullanıldığı bir programda 123 dışında yazacağımız şifreler yanlış olacaktır. Eğer bu kodu tam tersi CBNZ olarak değiştirirsek 123 "harici" Yazacağımız herşeyi doğru olarak kabul edecektir. Daha sonra programı tekrar paketleyerek açtığımızda crack gerçekleşmiş olacak